A nyers virágpor kivételes tulajdonságai

A nyers virágpor nagyobb mennyiségben tartalmaz az értékes összetevőkből, mint a szárított. Természetesen nyers virágpor és nyers virágpor között is van különbség, attól függően, hogy mely virág(ok)ról származnak. Közös azonban, hogy a virágporokra jellemző jótékony hatásokat fokozotabban fejtik ki!

Orvosi Csoda?

Kutatások igazolták, hogy a virágpor rendelkezik antbakteriális hatásokkal, segíthet ugyanis meggátolni jónéhány kórokozó, mint például a szalmonella fejlődését. Az antibakteriális hatások, kiegészülve a pollen cellulóz -és rosttartalmával, hozzájárulnak a megfelelő bélműködés támogatásához.
Extrém tápanyagtartalmának köszönhetően a virágpor erősíti a szervezet öngyógyító képességét, valamint serkenti az immunrendszer működését.
A virágpor az egyéni szükségleteket kitűnően kielégítő fehérjeforrás, fogyasztása javít az általános egészségen.

Tudtad-e? – Pusztán nyers virágpor és víz fogyasztásával akár hónapokon keresztül is képesek lehetünk a túlélésre!

Influenza, nátha és megfázás megelőzésére előszeretettel alkalmazható, egyre több természetgyógyász, orvos ajánlja immunerő-fokozóként.

’Hipoglikémiában’ (tartósan a normál érték alatti vércukorszint) szenvedő betegeknek segíthet, mivel fokozza a máj (és az epe) működését, ösztönözve a szervezet ’anyagcsere-központjaként’ tartott szervünket a glükóz jobb arányú kiválasztására, némiképpen megnövelve így a vércukorszintet.

A virágpor segíthet az egészségtelen és/vagy a nem megfelelő táplálkozásból adódóan hiányos vagy kiegyensúlyozatlan, ám a szervezet számára mégis oly fontos tápanyagok biztosításában.

Fogyókúrázóknak

A virágpor sajátos testsúlyszabályozóként funkcionálhat, normalizáló és stabilizáló hatású. Példaként: egy 28 éves nő, aki némi felesleggel rendelkezik, mondjuk 67 kg, elkezdi fogyasztani a virágport. 3-4 hónap után természetes módon veszíteni fog a súlyfeleslegből, de emellett olyan pozitív változásokat is elkezd érezni magán, mint a megnövekedett energiaszint.

A virágpor alacsony a klaóriatartalma felgyorsítja a kalóriák égését, helyreállítja a kémiai egyensúlyt a szervezet anyagcseréjében, és serkenti az anyagcsere-folyamatokat. Eképpen is támogatva a testsúlycsökkentést.
Továbbá, tartalmaz ’lecitint’, amelynek lényeges szerepe van a zsírok lebontásában, a testsúly szabályozásában, valamint a fogyókúrában. Segít megőrizni a zsírok folyékony állapotát, így meggátolva azt, hogy azok letapajanak, hozzáragadjanak az érfalakhoz. Így biztosítva a megfelelő véráramlást. A virágpor magas tápanyagtartalma megszűnteti az ételek utáni sóvárgást, köszönhetően ’fenilalanin’ tartalmának. A fenilalanin egy természetes aminosav, étvágycsökkentő hatású. Kémiailag tompítja az étvágyat.

Támogatja a szív –és érrendszer működését

A virágpornak vérnyomás-szabályozó szerepe van. Segíti a vér megfelelő áramlását az erekben, artériákban. Továbbá, normalizálja a koleszterin és trigliceridek szintjét a vérben, a HDL (jó) -koleszterin szintjét növeli, az LDL (rossz) –koleszterinét csökkenti.

Állatokon elvégzett kísérletek rámutattak arra, hogy a virágpor jó hatással van a vér összetételére, mivel szabályozza a vörös -és fehérvérsejtek arányát. Vérszegény betegeknél megemeli a hemoglobin (oxigént szállító vörösvérsejtek) szintjét.
Tartalmaz lecitint és rutint. Előbbi erősíti a szívizomzatot, csökkentve ezáltal szívbetegségek kialakulásának a valószínűségét. Utóbbi az érfalak és hajszálereket erősítéséhez szükséges tápanyag.

Szépségápolás

Külsőleg megnyugtatja a bőrt, fiatalító hatású. Dr. Lars-Erik Essen svéd bőrgyógyász, aki az egyik uttórője a méhészeti termékek bőrgyógyászati felhasználásának, sok páciensét kezelte már sikeresen, az általa kimondottan bioaktívnak tartott virágporral.

„A virágpor óvja a bőrt a kiszáradástól, támogatja a bőrszövetek regenerálódást. Serkenti a bőrszövetek vérellátását, továbbá segíthet a ráncok eltűntetésében (...)” – véli Dr. Essen, aki még hozzáteszi, hogy a pollen bőrfiatalító hatású, és természetes módon képes az akné és pattanások eltűntetésére.

A Francia Kémiai Intézet munkatársa, Dr. M. Esperrois feljegyezte, hogy a mézelő méhek virágpora amellett hogy tartalmaz hatékony antibiotikum-hatású összetevőket, javíthat a bőr egészségén és szépségén, a pattanások és ráncok kezelésében segíthet.

Két orosz tudós, Dr. N. Mankovsky és Dr.D.G. Chebotarev igazolta, hogy a virágpor a sejtek és szövetek számára fontos poli-vitaminokat, aminosavakat, enzimeket, nyomelemeket tartalmaz. „Belsőleg és külsőleg egyaránt fiatalít! (...)” - vélekedtek az orosz tudósok.

Otthon, pillanatok alatt készíthetünk magunknak a virágport alapul véve szépségápolási szereket. Szíves figyelmébe ajánlunk egy ilyen készítményt, a ’Virágporos-mézes arcpakolást’.

Hozzávalók (szobahőmérsékletűek legyenek):

  • 1 avokádó (lehetőleg félérett)

  • 1 evőkanál folyékony, tiszta méz

  • ¼ csészényi termelői(!) tej

  • 2 evőkanál nyers virágpor

Az összetevőket tiszta kézzel, vagy egy keverővel jól keverjük el. Mielőtt felvinnénk a pakolást, mossuk le tiszta vízzel az arcunkat és töröljük szárazra. Ezután tegyük fel 20 percre a maszkot! A végén mossuk le. >>> Bőrfiatalító és -regeneráló hatású.

Antioxidáns hatás

A flavaonoid vegyületek harcolnak a szervezetben a szabadgyökök ellen, valamint hozzájárulnak az oxidációs károsodások mértékének a csökkentéséhez.

’In vitro’ kísérletek során kimutatták, hogy a virágpor magas ORAC-értékkel rendelkezik, azaz erős antioxidáns-hatású táplálék.

Fizikai és szellemi aktivitás növelése

A híres német természettudós, Francis Huber egyszer azt találta mondani a virágporról, hogy az „a legjobb testépítő szer az egyész Földön!” ... – Közel sem megalapozatlan kijelentés!
A ’The British Sports Council’ a fizikai aktivitás 40-50%-os emelkedését tapasztalta a virágport rendszeresen fogyasztóknál.

Antii Lananaki az 1972-es müncheni olimpián sikert sikerre halmozó finn futók (3-arany síkfutásban, köztük Lasse Virén 10000m-es világcsúcsa az olimpiák nagy pillanatainak egyike) szövetségi kapitánya biztos benne, hogy sportolói a rendszeresen fogyasztott virágpornak is köszönhették világraszóló olimpiai ereményeiket. „A legtöbb atlétánk naponta fogyasztotta a virágport, étrendkiegészítőként... Még csodálatosabb, hogy soha, semmilyen mellékhatást nem tapasztaltunk...” - idézet a finn szövetségi kapitánytól.

A 2004-ben, 71 éves korában elhunyt Alex Woodley, aki edzőként és mentorként több futót segített a 60’-70’-es években többek között olimpiai sikerekhez is, a következőt mondta a virágporról: „A virágpor működik, mégpedig tökéletesen. Még a legnagyobb sztárok fizikai teljesítőképességéhez is hozzátesz, 25%-kal! A tápláló pollennek köszönhetően csökken a pulzuszám, fokozódik a fizikai erő és állóképesség… A dolog szépsége, hogy ezt egy teljesen természetes táplálék idézi elő!

A virágpor további jótékony hatásokat gyakorol a koncentrációs képességekre. Tapasztalatok alapján a virágport fogyasztóknak jobb lesz a közérzete is!

Allergia ellen

A hagyományos allergiás kezelésekhez használt antihisztaminok és szteroidok csupán tüneti kezelést jelentenek, mivel a kezelés abbahagyásával az allergiás panaszok újra jelentkezhetnek, hiszen az allergiát kiváltó gyulladásos folyamatok nem szűnnek meg teljesen. Egy merően új módszer, orvosi kifejezéssel élve, a deszenzitizáció (elérzéktelenítés) segíthet az allergia kezelésében.
Az elsőként a londoni ’St. Mary’s Hospital Medical School’-ban alkalamzott forradalmi módszer lényege, hogy a szervezetbe folyamatosan, de kis mennyiségben allergént juttatnak, hogy így ösztönözzék a beteg immunrendszerét az antitestek termelésére. A folyamat hasonlítható a védőoltásokhoz.

A pollenallergia, mint világszerte sokakat érintő megbetegedés egyik gyakori megjelenési formája a szénanátha. Dr. Leo Conway (PhD) saját kutatásai során azt tapasztalta, hogy a virágpor adagolásával enyhíthető és kezelhető lehet a pollenallergia, a deszenzitizáción elképzelése mentén.
Az összes betegem, aki pollen-kezelést kapott, 3 évvel később megszabadult az allergiás panaszaitól... Szénanátha, pollen idukálta asztma, hörghurut, migrénes fejfájás, mind sikeresen kezelhető virágporral. Azt pedig már nem is feltételeznénk, hogy milyen hatékony légzési zavarok ellen!” - nyilatkozta Dr. Conway.

Segíti a teherbeesést

A meddőség a teherbeesést leginkább hátráltató tényező, amelyet sok esetben a tápanyaghiány okoz. A virágpor kiváló tápanyagtartalma (kálcium, lizin stb.) révén serkenti a petefészek működését, illetve a magzat egészséges fejlődését.

Férfiaknál növeli a libidót. Guemes Diaz F. az ’Apiacta’ folyóirat 1975. évi 1. számában még prosztata panaszokban szenvedőknek is ajánlotta, hiszen az általa kezelt betegeknél 90%-os sikert ért el a virágpor rendszeres fogyasztásával.

Gyermekeknek ajánlott

A virágpor fogyasztása segít megoldani a gyermekkorban különösen fontos vitamin és tápanyagpótlást. Fokozható az immunerő, növelhető a fiatal szervezet baktériumokkal és vírusokkal szembeni ellenállóképessége.

Franciaországban és Lengyelországban jónéhány gyermekorvos pácienseik étrendjébe beillesztette már a virágport. A szervezet jobb regenerálódási üteme mellett azt tapasztalták, hogy vérszegény gyermekek esetében a vérképvizsgálatok javulást mutattak a vér összetétele szempontjából.

A virágpor természetes módon segíthet elsősorban enyhíteni, de akár leküzdeni is számos gyermekkori fejlődési rendellenességet (retardáció). Pl.: mentális retardáció.
Hozzájárulhat a koncentrációs képességeket fokozásához, így segítve a tanuláshoz való hozzáállást.

Gyermekeknek a felnőtt adag (20-30g) fele elegendő, az első pár alkalommal, hogy a szervezet hozzászokjon az extra tápanyagbevitelhez, célszerű 1-2 szemet fogyasztani.

Virágpor rendeléshez tovább ➡

Mannavita Virágpor

Termékek

Szárított Virágpor, 500g = 4.721 Ft
Nyers Virágpor, 600g = 8.271 Ft
Szárított Virágpor, 200g = 2.271 Ft
tovább az összes termékhez »
MINŐSÍTETT VirágporokA virágport Erdélyben, erdőszéli tisztásokról gyűjtjük be.

Virágpor KÚRÁK

Gyerekeknek VirágportGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

3 x 5 g
5 - 6 kúra évente

Felnőtteknek Virágpor.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 10 g
4 - 5 kúra évente

Időseknek Virágport50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 10 g
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
Tovább az ÖSSSZES KÚRÁHOZ

Gyakori kérdések a Virágporról:

Milyen előnyökkel jár a virágpor fogyasztása?

TOVÁBB az összes virágporos kérdéshez »

Finomságok Virágporból • RECEPTEK

Virágporos receptek
  • Mákos guba virágporral és mézzel
  • Instant virágporos reggeli
  • Egészséges turmixital virágporral
A RECEPTEKET ITT TUDJA ELOLVASNI »
Megelőzés virágporral

Vezesd ki a Méregtelenítés mérgeket, a salakanyagot a testedből Virágporral

Csökkentsd a Betegség megelőzés betegségek kialakulásának esélyeit Virágporral .

Fokozd Immunrendszere erejét virágporral

A virágpor Bioaktív Hatóanyagai, Összetevői

Fehérjékátlag: 30g / 100g

Polifenolátlag: 850 mg / 100g

Zsírsavakátlag: 5g / 100g

Magnéziumátlag: 150 mg / 100g

Kalciumátlag: 150 mg / 100g

Foszforátlag: 500 mg / 100g

Részletesen a virágpor hatóanyagokról »
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!